Kanelbullens dag är en av dom absolut VIKTIGASTE dagarna på året, det kan vi väl vara överens om!?Det här receptet är det godaste receptet på en kanelbulle som du någonsin har bakat, tro mig, jag har ätit och bakat mängder, och hemligheten vet ni vad det är, jo smöret! Okej, då kör vi: Kanelbullar, 25 bageristora bullar5 dl mjölk50 gram jäst för söta degar1 tsk salt2 dl socker2 tsk kardemummaCirka 1 ½ liter vetemjöl200 gram smör Fyllning:200 gram smör1 ½ msk vaniljsocker1 msk kanel1 dl strösocker1: Smula ner gästen i en bunke. 2: Värm mjölken fingervarm - ja, ha fingret i kastrullen tills du tycker värmen är behaglig, ungefär då är det fingervarmt. 3: Häll ner mjölken lite i taget samtidigt som du vispar. 4: Nu häller du i salt, socker och kardemumma. 5: Häll i mjölet lite i taget och knåda tills degen lossnar lite från bunkens kanter. Och ska vi vara helt allvarliga så är detta moment inte dössviktigt. Det som sitter kvar på kanterna när degen jäst kan du knåda in efteråt. 6: Smält smöret på svag värme, det fungerar också väldigt bra med rumstempererat smör som du knådar ner i degen. Jag brukar smälta smöret men det kan ge en chockartad känsla då det är svårt att få ner allt. 7: Låt degen jäsa under en duk / handduk / kökshandduk eller om du känner dig extra proffsig en "bakduk" vad nu detta är i ca 30 minuter tills den rest sig och känns sådär fluffig och härlig. Gör fyllningen under tiden degen jäser. Utbakning av bullarna: 1: Vält ner degen på mjölat bakbord. Vårt bakbord är vår köksbänk. Fungerar med alla platta ytor så länge den är ren brukar jag tänka.2: Kalva nu ut bulldegen (den ska sedan vikas "trippel" så försök att få den avlång) Min blev skitlång så jag delade den i två, det gick också finemang. 3: Kleta på fyllningen och vik sen i tre delar. 4: Nu skär du bullen i 3 delar, som om du ska göra en fläta. 5: Och det är precis det du gör nu, flätar bullen och rullar sen ihop den. Låt nu bullen jäsa under din egenkomponerade bakduk i 30 minuter till. Pensla efter 30 minuter med ett vispat ägg och strö på pärlsocker och sen in i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Håll koll på bullarna, glöm ej att sätta timer, för alla ugnar lever sitt egna liv! Och nu är studen kommen. Du kommer ej bli besviken. Och du, detta recept kan du göra på alla andra dagar än på kanelbullens dag också då du troligtvis aldrig kommer vilja äta något annat än just denna bulle! Kanske inte är den vackraste kanelbullen, men döm inte hunden efter håren, detta är helt och hållet min brist på bullkonst och att jag alltid har lite bråttom. Glöm inte att ge inlägget ett hjärta om du som jag älskar kanelbullar. Kram Jessica