Nu börjar jakten på den godaste semlan. Semlor är ett av livets bästa om ni frågar mig, men det finns också ett stort risktagande i jakten på den godaste semlan, dvs besvikelsen. Att få en torr semla med för lite mandelkräm och övervispad grädde kvalar in på topp tio av besvikelser du kan möta i livet. Men att hitta den rätta...det går nästan med att likna med att springa på ett hav av gula kantareller i skogen när du är på svampjakt. Den enda skillnaden egentligen är att kantarellstället avslöjar du inte för någon, den godaste semlan däremot...det går att spridas över hela Sverige då du vet att det finns ingen risk att semlorna helt plötsligt tar slut. Det finns heller aldrig en dålig tid för att inmundiga en semla, det är liksom inte som med ett glas vin där du skulle bli grovt ifrågasatt om du beställde att glas vin till din frukostmacka - helt relevant dessutom, men att addera en semla till din frukost, det är mer än okej. Så när jag och min man igår åt frukost och semlan låg där bakom disken och skrek efter oss så såg vi till att addera en sådan till frukost. Frukostkvinnan lovordade den dessutom och sa att "denna semla är den bästa semlan i världen". När du som självutnämnd semmelexpert får den informationen så förvandlas informationen till en utmaning och utmaningen antas. Denna semla kom från Urban Deli i Sickla, egentligen alldeles för liten men passade perfekt till frukost, och priset var egentligen för dyrt, 49:-, men den var inte långt ifrån exakt det som frukostkvinnan beskrev den sån, dvs världens bästa. Brödet var färskt, hade den perfekta smaken av en uns av kardemumma, mandelkrämen var otroligt god med tuggmotstånd och grädden perfekt vispad. Glömde bort tid och rum där en liten stund. Så varsågod, till dig från mig, mitt tips på en av Sveriges bästa semlor om ni har vägarna förbi vill säga. Mitt svampställe däremot, det kommer jag aldrig avslöja...dvs när jag hittar det. Kram