Finns inget godare än risotto. Däremot är risotto sällan lika god dagen efter. Och är man som jag, att när risotto lagas så lagas det för ett helt kompani, men kompaniet infaller sig sällan, så dagen efter en risottokväll brukar innebära en hel del risotto som blir över, och eftersom det är ett otroligt dåligt val att kasta mat så måste risotton tas hand om på bästa mest kärleksfulla sätt: Arancini!Jag tänker att jag hoppar över den delen med hur du först ska skapa din risotto för att sen kunna göra din arancini pga att jag är en slö jäkel som älskar att laga mat. Bara tanken på att först göra en risotto och sen på direkten göra arancini får mig att både känna stress över tiden det kommer att ta men även sorgen över att inte få njuta av risotton som den är ämnad till att vara, nämligen som en enkel underbar risotto.Så. När du kvällen innan njutit av en underbar risotto och nu har en skål över i kylskåpet som stått till sig lite och blivit lite stabbig sådär du vet, då ska du göra arancini för att kunna njuta av risotton igen fast på ett helt nytt sätt. Jäklar så gott det är. Det du behöver efter en underbar risottokväll är ingredienser att panera dina risottobollar. Dvs ägg, mjöl och panko. Du rullar en boll, doppar i mjöl, doppar i ägg, doppar i panko. Därefter friterar du bollarna tills dom får en gyllenbrun färg. Ätes gärna med någon form av dippsås med asiatisk touch för bästa upplevelse om du frågar mig.